Пандемията ускорява изучаването на езици в Испания. Това показва най-новото проучване

...
Пандемията ускорява изучаването на езици в Испания. Това показва най-новото проучване
Коментари Харесай

Пандемията ускори изучаването на езици в Испания

Пандемията форсира проучването на езици в Испания. Това демонстрира най-новото изследване на Британския съвет на тематика " Как Covid промени живота ви и метода ви на проучване на британски език? ", сплотяващо отговорите на повече от 3500 души, които се интересуват от проучване на британски език в иберийската страна. Нещо повече, актуалната академична и работна среда е повлияла на нуждата от проучване на езика на 78% от интервюираните. А ползата за изучаване на британски език е нараснал с 40% след локдауните поради ковид, пише cincodias.elpais.com.  

За професора от Британски съвет Бен Роудън би трябвало единствено да присъствате на онлайн работна среща, с цел да оцените значимостта на преодоляването на британски език. " Много пъти даже не знаем от коя страна са хората, които срещаме, тъй че, за положително или неприятно, британският е езикът на бизнеса ", споделя той.

Основният аспект, който интервюираните признават, че би трябвало да подобрят, е устното изложение, само че Роудън твърди, че писменото изложение е компетентността, която в действителност демонстрира степента на подготвеност на притежаване на езика. " Докато първата е най-важната подготвеност за непосредствена връзка, тя няма да бъде от огромна изгода на пазара на труда, в случай че не е съпроводена от добро писмено изложение ", споделя той.

В този смисъл индивидът, отговарящ за услугите за оценяване в Cambridge English за Испания и Португалия, Дейвид Брадшоу, има вяра, че опцията да се показва високо или доста високо равнище на британски език би имало доста въздействие върху вероятностите за работа. Освен това се акцентира, че до момента в който в предишното главният фокус е бил подложен върху проучването на граматиката, сега методологията е по-насочена към ефикасната вербална връзка, което се отразява на потреблението на езика в действителни информационни обстановки.

Директорът по връзки и изследвания в InfoJobs Моника Перес припомня, че с течение на времето е обикновено да загубите част от равнището, на което сте владеели езика, когато сте взели тапия за съответно равнище. Поради тази причина най-хубавият метод за доста компании да оценят равнището на британски език е посредством тест или осъществяване на изявлението на британски, вместо просто да ви изискат дипломата за притежаване на непознат език.

В началото на годината InfoJobs попита испанските служащи за работните им цели за 2022 година и 56% показаха, че желаят да научат или усъвършенстват език през новата година. Английският постоянно е бил приоритет, само че съгласно данните на платформата процентът на декларираните за него свободни работни места през 2021 година е понижен до 15,8% по отношение на 19,3% през 2019 година

Не по този начин стоят нещата при френския и китайския, които са станали по-важни от професионална позиция. През 2018 година единствено 2,6% от свободните работни места са претендирали френски и 0,1% на китайски, до момента в който през 2021 година те са нарастнали надлежно до 4,5% и 0,8%. " Испания е страна, в която работят от ден на ден хора от други елементи на света, с последствията, които това има, когато се обмисля проучването на език ", предизвестява Моника Перес.

Категорията с най-голям % свободни работни места, изискващи британски език през 2020 година, съгласно InfoJobs, е бизнес администрация (45%), следвана от обучение и образование (43%) и инженери и техници (42%).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР